långhelg!

Dagarna flyger iväg och jag tänker än mer på att det är så viktigt att ta vara på varje dag, timme och minut!! Och speciellt nu när man jobbar fulltid, då kan det bli körigt att hinna med allt man vill och behöver, men om man är lite strukturedrad hinner man med mycket på en dag! Jag är väl kanske inte den som är mest känd för att vara just strukturerad, men har kommit på att jag nog blivit lite mer effektiv, jag måste väl det för att dagarna ska bli så bra som jag vill :) Något som jag verkligen kan rekomendera för att underlätta i vardagen är att göra en veckomatsedel, storhandla på måndagen så du har allt hemma sedan är det bara att sätta igång med maten när man kommer hem från jobbet! Det tycker jag är toppen allafall!!

När man som jag inte är en sån flitig bloggare hinner det hända mycket mellan gångerna...
Förra lördagen fick kära syster och Arve en till liten tjej! Välkommen till världen lilla Ingrid längtar tills vi ses, kramar från en stolt moster!!

Den här kakan bakade jag och S när hon hade sista dagen i gamla barnehagen!





S har också hunnit med ett kärt återseende med sin kära vän L!! ÅÅ va dom var glada att se varandra efter en hel lång sommar:-)



Nu tar vi natten här hos oss, imorgon är barnehagen stängd för planering, så jag och S packar väskan och hälsar på nya kusinen:-)

Ha en strålande helg allihopa!
ses och hörs snart igen!!


Sverige besøk!

Då var redan en vecka efter semestern avklarad och också min førsta vecka som fast anstælld och jobb 100% :)
S tyckte det var så kul att komma tillbaka till dagis och hon sprang in nær F læmnade henne i måndags! Hon har storkosat sig hela veckan och med bara 3 och 4 barn tror jag att dom myser till det lite extra ;)
Men næsta vecka ær S sista dag på gamla dagist och det kænns så sorgligt...åå vad vi kommer sakna alla fina frøknar och barn ♥. Men det blir ju också vældigt spænnande att børja inskolning på ett helt nytt dagis. (hon byter inte bara avdelning, finns bara liten avdelning dær, så det blir ett nytt stælle) Då kan man verkligen snacka om stora tjejen, vart tog min lilla tjej vægen? :-)
Igår kom kæra mamma och pappa hit, S blev så glad nær dom kom och hon var tokspeedad hela kvællen och somnade som en stock efter att mormor læst ett kapitel i henmnes nya favorit bok hakkebakkeskogen :-)
 

Tusen tack mamma och pappa før dom fina espressomuggarna vi fick till våran nya maskin:-)

 

Nær vi var hemma i Sverige køpte vi en fin Nespresso maskin,
så vi kan få ljuvligt kaffe hemma på bara ett kick!
!

Ikvæll ska jag på tjej kvæll hos Anikke, det ska bli kos længtar!!

Ha en strålande dag fina ni!

kram S ♥






 



Tebaka ;)

Hej på er!

Nu har det varit ett LÅNGT sommarlov här på semlansmamma!!
Vi har haft en skön och härlig semester i ca 4 veckor:) Vilket också innebar semester här på bloggen som ni kanske märkt!
Vi har hunnit med väldigt mycket under våra veckor och träffat många nära och kära:)
Vi började första semester veckan här i norge, då min bror och hans familj kom på besök och vi hyrde en hytta på fjället i 2 dygn. Vi hann med några fjällvandringar och den som vi gjorde första dagen var fantastiskt vacker och en fin upplevelse. Det var en tur på ca 6 timmar och vi fick se höga höjder, snö, vacker fjäll natur, bäckar, vattenfall, djur mm. Det är verklilgen ett tips till andra om man vill uppleva vacker natur ska man åka till Norge och vandra, finns så fina vandringsmöjligheter! Jag hoppas att detta är något vi kommer göra många gånger till!
Efter fjälldagarna blev det några dagar i Stavanger innan vi packade bilen och började resan till Svedala!

För att göra en kortare version av våra veckor i Sverige kommer här en sammanfattning: ätit god mat, träffat föräldrar, syskon, syskonbarn, och vänner. Vart på kolmården, leksands sommarland, diggiloo, mora träsk, shoppat lite, spelat golf, badat, och lite till! Det är inte konstigt att tiden gick så fort när vi hade så roligt;)

Bamses värld var väldigt populärt!


känner ni igen några av trollen på bänken?


Här ligger knubbesäl och solar sig!!


det var någon som blev som barn på nytt:-)


mys hemma hos kusinerna i Örebro!



Ha en trevlig tisdag!
Skriv gärna en kommentar om du kikar in ;-)

MÅnGa KrAmAr FråN S ♥


RSS 2.0