Sangt Hans och Midsommar!

Här har det vart både Sangt Hans, midsommarafton och en hädelserik helg! Förra onsdagen på Sangt Hans var det strålande sol och vi åkte ut på en båttur och grillning med Anikke, Henrik och Håvard! Som vanligt väldigt mysigt!

Kosar!






På krabbjak!                                                           Hittade en:-)                                             
Det var lite läskigt med krabban! 
                                            

På vägen hem hade vi en ny styrman på båten, det var jag som stod bakom ratten, wiiii det var kul!!





På midsommar afton blev det tyvärr inte riktigt som vi hade planerat, eftersom det inte var finväder..tänkte vara ute i trädgården och äta och dansa runt stång men blev i stället inne i våran lilla lya med god mat och söta vänner:-)

Lördagen innehöll både mysigt 1 års kalas, träningspass med personlig coach (fredrik;-)) räkor, aioli och vitt vin!! Mums! Tack Nina för den underbara aiolin:-)

Söndagen - klarblåhimmel ,solning och lek i trädgården och grillning hos Christian, Katrine och nyfödda lilla Kristel!
Har hunnit med såå mycket, helgen har kännts väldigt lång och varit toppen!!

Nu är det bara 4 dagar kvar, sen är det semester hela Juli;-))
Idag skrev jag på papper på jobbet och jag har fått fast anställning från 1 Juli! Känns helt ok!!

Detta blev en long uppdatering av många dagar:-)

Ha en fin kväll!

Kram Sara ♥





sommar!

Har haft några skøna dagar hos syster och S har stor kosat sig med sina kusiner! (min andra syster som bor i Sverige var också dær och hælsade på.) Med 5 små tassar mellan 1 och 5 år blir det intensiva dagar! Då får man rækna med både bråk och mycket kærlek! Det som ær så skønt nu på sommaren ær att man bara kan slæppa ut dom i trædgården och dom ær nøjda med att bara få vara ute och leka! Sen har ju kusin T en så fin lekstuga som ær vældigt populær att leka i:-) Vi hann också med en tur till stenstranden en dag och det var så kul att leka i vattnet och leta efter fina stenar och snæckor!

Tre små tjejer på væg till standen!





Værmer sig och væntar på mellis!



S njuter av en glass hemma i trædgården!


Detta var en hærlig dag och så hær fortsatte den:





Efter middag och duschning var det trøtta barn i huset, kl 19.10 stod vi i køket och konstaterade att alla 5 sov:-)
Bra jobbat! Det var ju riktigt lyxigt och vi fick en trevlig kvæll med vuxen tid:-) (som b.la innehøll en spring tur på 50 min!!)

Tack før mysiga dagar sisters ♥

Ha en fIn dAg kæra vænner!

KrAmIzAr



snart helg!

Hjärtat har somnat och jag slappar i soffan, har varit så himla trött idag och nu på eftermiddagen kände jag att jag var lite hängig, nej och nej hoppas verkligen inte att det blir något mer av det... Vi ska ju åka bort imorgon och jag har inte alls lust att bli förkyld, idag blir det tidigt i säng för att sova bort ovälkomna basilusker!

Imorgon ska S ha sommarfest i barnehagen, men tyvärr blir det bara på dagen utan föräldrar, det skulle egentligen ha varit förra veckan på eftermiddagen med föräldrar men då var det ju strejk så då blev det ingenting:( Tråkigt at vi inte fick vara med.


Dagens fråga från S:

S:
är det lördag idag?

jag: nej, det är torsdag idag, och imorgon är det fredag.

S: Sen är det lördag mamma!
S: då, då får jag godis!

Ja hon har visst bra koll på både dagar och godis;-)

Idag skjutsade jag Klara, hennes syster, Linnea och Elvira till flygplatsen. Dom skulle hem till Stockholm på en långsemester:-) Ha det så gott hemma vännen:-) Ses om några månader!

Nu blir det nog dåligt med bloggande några dagar när jag och S åker på en liten weekend till sis med fam!

tReVliG hElg FinA Ni ♥

kRamiZ


Saknar pappan!

Sol, sol och åter sol här har vi fantastiskt væder, tyværr ær det inte alls så varmt som man skulle ønska. Det ær kallt i luften och man luras lite nær man tittar ut genom førnstret, men jag hoppas att den kommer hit SNART den hærliga sommarværmen! Får gærna komma till helgen nær jag och S tar en lång helg hos sister tills på tisd:-)

Idag var det en førvæntansfull liten S som jag kørde till dagis, hon skulle næmligen på Teater med barnehagen.
Dom skulle till Bjerkstedparken på Klasklættermus! (hackebackeskogen som det heter på norska)
Hoppas dom får en trevlig teater stund och en mysig utflykt med picknick:-)


Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen Thorbjørn Egner   


Hon skulle sjælvklart ha på sig sin nya fina keps som hon valde
nær vi var och handlade hær omdagen!



Nær S hade pratat med F hæromdagen och han sa att han var i syden och badade sa hon nær vi hade lagt på:

S: Pappa ær någen stans?
jag: Pappa ær ju på tur med guttarna.
S: Badar pappa?
jag: jaa pappa solar ju och badar dær.

S: Har pappa badring på sig då?? ;-)

Hon ær såå go lilla hjærtat!!

Vi hoppas allfall att pappa har det fint på turen, men vi saknar dig vældigt mycke! ♥

hA eN HæRliG dAg KæRa VæNnEr!


ny vecka nya møjligheter:-)

Redan en ny vecka och 14 juni, dagarna bokstavligen springer iväg! Nu ær det ca 3 veckor kvar att jobba, sedan blir det några veckors semester hemma i Sverige:-) Men innan vi åker hem till sverige kommer min bror och hans familj hit och vi har hyrt en "hytte" i Sirdalen dær vi tænkte vandra lite i fjællen, det ska bli mycket trevligt!!

Tidigt i morse åkte F till flygplatsen før att åka på en veckas semester/træningslæger till Cypern med guttarna i laget, dom fick pengar att gøra en resa før eftersom dom vann guld i år! Hærligt før guttarna, men en smula avis får jag væl erkænna att jag ær, hade gærna också haft en avslappnande vecka med sol, bad och god mat:-)

På lørdagen hade vi barnvakt åt S några timmar på førmiddagen och jag och F hade en bra shopping dag på stan! F ær inte direkt den som tycker om att gå på stan och bara titta i butiker (vilket jag ælskar) och han handlar inte jætte ofta heller, men nær han væl ær på shopping humør ær det ganska roligt! Så på lørdag kom vi hem med många påsar mest till honom men æven lite till mig:-) I like!!! 

Lørdag kvæll var vi bjudna på fest hos våra grannar, eftersom det var i samma hus væntade vi bara til S hade somnat och gick sedan ner, vi hade en "baby call" så vi skulle høra om hon vaknade... Vi hade tænkt att vi inte skulle bli så sena, F skulle upp och træna och packa och jag tænkte att jag skulle ha en sån dær "fixar søndag".....
Men det blev visst inte som vi hade tænkt...S vaknade efter några timmar av vældigt høgt ljud från musiken som spelades precis under henne:-) Så F sa att han kunde gå upp till henne, jag gick upp efter en stund før att se hur det gick men hon hade inte somnat, så han skulle ligga dær tills hon somnat. Det slutade med att jag var kvar och dansade till kl 03.30 och F somnade i våran sæng bredvid S!!! Så kan det gå:-)
Detta resulterade i att min "fixar søndag" gick åt pipan....jisses vilken oeffektiv søndag detta blev och oj vad jag var alldeles før trøtt;-(

Får inte glømma bort att berætta att værldens finaste Emma som før tillfællet bor i Australien har blivit mamma!
Hon och Andres har fått en liten prins som heter Leon, vi ær såå glada och længtar massa till vi får se er i sommar:-)

hA En StrÅlaNdE mÅndAg!

kRaMaR  

Svenska flaggans dag!

Vi firade Sveriges nationaldag med att gå på en fantastisk norsk tur!! Igår tog vi äntligen våra förnuft tillfånga och begav oss på tur till fantastiska Preikestolen. Jag, Frerik, Selma, Anikke, Henrik, Maren och Peter tog båte till Tau och där började våran fantastiska vandring! Från toppen av Preikestolen och ner till Lysefjorden är det 604 meter rett ner... Det är ca 6 km att gå upp till toppen och vissa partier är ganska tuffa, blev extra tungt för Fredrik som hade lite "bonus" packning på ryggen, Selma satt nämligen i en "bärstol"! Hon kände sig som en prinsessa där uppe och satt och sjöng hela vägen upp;-)

Ja den norska naturen visade upp sig från sin allra bästa sida och vi hade en fullkommligt strålande dag! 
Inte svårt att ge vandringen, utsikerna och dagen i allt många superlativ, visar er därför dagen i bilder så kanske ni förstår:-)

På båten på väg till Tau


Far och dotter redo att inta berget!

Första etappen avklarad, lagbild 1!

In action









äntligen framme och snart fika på filten:-)



Här var jag livrädd.....






hjäälp vi ramlar ner...;-)



Fredrik tog ett dopp i en fjällsjö på väg ner!!



Vi åkte hemifrån 10 och kom hem kl 19, vi var ganska trötta när vi kom hem, men VÄLDIGT nöjda!!!
Tusen tack för en FIIIN dag!

Hoppas ni andra har haft en fin helg på erat håll:-)

Må så gott Kramar





Sverige roadtrip!!

LONG timeagao... Haft kanon dagar hemma i kära svedala, träffat familj och vänner och bara haft det bra! Selma har "kosat" sig massa med både stora och små och jag kommer stadigt på att detta är den största och kanske enda nackdelen med att vi bor på andra sidan jorden(känns det som ibland..) spontan besök eller helgmys är ju helt oaktuellt tyvärr..;-( Men, men väldigt mysigt när man väl träffas da!:-)

Vi avslutade Sverige turen med en vuxen weekend i huvudstan! Selma fick vara kvar hos farmor och farfar i Avesta och vi fick en "helhelg" i Stockholm vilket var mycket trevligt! Detta var den berömda Elitloppshelegen och är för Fredrik en HELIG tradition;-) Detta året fick även jag följa med och vi gjorde det till en weekend, vi hade även "lurat" med oss några norska vänner som fick uppleva Stockholm och Elitloppet:-)
Vi roade oss oss under helgen med vänner/god mat och dryck/shopping/solvalla besök (vilket tyvärr inte gav någon storvinst...) och bara myste! På måndagen kom farmor, farfar och Selma med tåget till Strockholm och vi tillbringade dagen i fantastiskt solsken på Skansen! Där mötte Louise, Ante och Saga upp oss, väldigt mysig dag:)
Tack fina ni som vi träffat denna gången på våran Sverige tur;-)

Här blev det vardag i 1 dag när vi kom hem allafall! Selma hann nämligen bara gå på dagis en dag innan strejken trappades upp här i Norge idag.. det är bland annat de som jobbar inom kummunen som strejkar. Så vi får se hur länge den håller i sig, som tur är kan ju Selma vara med Fredrik under dagarna hon får bara föjla med på träningen!

Lite bilder från Sverige turen kommer senare....

hA eN FAntAsTiSk daG

KrAmAr frÅn SaRa

RSS 2.0