"Malf"

Vaknade i morse och var förkyld...hoppas det går över snabbt!
OS gulden haglar ju in...;-) Så kul för de svenska curling tjejerna, som faktiskt fick försvara sitt OS guld, det är STORT!!

Var så kul igår när Selma var med mig på butiken, vi stod vi frukten och skulle ta en mango, då låg denna frukt bredvid,litchi. (lite svårt att se på bilden kanske) Men den här frukten är helt taggig utanpå, så Selma tog en och sa åå min igelkott (piggsvin på norsk) så hon skulle absolut ha med sig en sådan hem! Vi har inte smakat den än men det är visst våran vän Anikkes favorit;-)



Idag har Selma lekt med sin katt "malf", den fick hon i julklapp och den kan gå och "mjaua"!
Ja, jag visste inte att den hade något namn förren idag, jag hade satt i nya batteri i den så när hon fick den igen och lekte så sa hon:
- "Malf heter den, mammma den heter malf, den är söte:-)"

Efter dagens pannkakslunch gick jag och vilade lite (försökte vila bort förkylningen!) och Selma och Fredrik åkte till Linnea och Martin för att leka en stund!

Ikväll väntas middag hos Peter och Maren det ska bli trevligt!    



Ha en fin lördagskvll folkens:-)  KRaMizAr



     


GÖTT GULD

YESSS ASSÅ!!!! Jippi Grattis:) Känns så himla skönt att gå och lägga sig med ett nytt svenskt OS GULD;))
Suveränt killar!
Tack för idag, nu hoppar jag i säng, ska upp tidigt på styrke pass i morgon 6.30:)

SoV sÖtT mina vänner!

:)

Jag är så stolt över vårat lilla hjärta, fick massa skryt på föräldrar samtalen igår! Hon var en väldigt snäll och omtänksam liten tjej. Hon leker bra med dom andra i gruppen och kommer med många goa ideèr! 
Ja sammanfattningsvis så var det ett trevligt samtal med med MASSA goda ord om våran lilla sessa! Kan man bli annat än glad?:))

Idag får vi middags besök av fam Strandfeldt, det ser jag framemot..... var en evighet sen vi sågs! Veckorna har sprungit iväg och vi har gått om varandra, men nu ska vi äntligen få till en date:-) (tror det är 2 små tjejer som har längtat efter varandra! och stora också för den delen;))

Jag får nog inse att det blir en stor seger för mina kära norska vänner i medaljskörden i OS, på jobbet är nu den vänstra sidan av kontorshyllan helt fylld med medaljer....(6 guld, 5 silver & 6 brons) och det är betydligt mindre på min sida! Men jag är inte bitter, jag är glad för deras skull!;-))

Ha en strålande dag!

Kram så länge!!

Måndagskväll

Phu, har vart på en hård timme med total step och styrke, jobbigt men väldigt bra och så skönt när det är gjort:)

Nu sitte vi och väntar på sprint finalen, synd att inte Hellner och Pettersson lyckades komma dit också, vi håller alla tummar för Kalla och Haag! 
Här kommer Selmas samtal när hon lekte med sin docka, hon hade ställt sig på pallen i badrummet och tagit sin tandborste..
- "Gapa stot"
- "säj aaaaa"
- "ja ser ett tjoll"
- "ta bort tjollet"
- "fädig"

hhmmm undra var jag hört det här samtalet förut??:) 
Imorgon ska vi på föräldrar samtl i Selmas barnehage, det ska bli kul att höra hur hon sköter sig!;) Jag får återkomma med omdömmet!!


Såg den här fina servetten på en sida, var tvungen att visa er, visst var det en trevlig servett, den skulle jag vilja ha! (kommer från Sia)






Skön start på veckan, hoppas eran dag också har vart bra!


SwEeT dReAmS mY fieND 


Söndags semla:-)

Vilken vinter vi har i både Sverige och Norge, här i Stavanger har vi slagit rekord med 9 snö täckta veckor, det har stavangerborna inte varit med om på länge! Började snöa igen igårkväll och även när vi vaknade i morse yrde det lite snö i luften. Vi gick ut på en förmiddags promenad med Selma i pulkan! När vi kom hem blev det förmiddags fika med en Semla även idag......det är ju bara grymt gott med hemmagjorda semlor:-) 
                                          

En tur till Plantagen för en uppdatering av våra blommor, så nu ser det trevligt ut i fönstrerna igen:-)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

KramiZaR fRåN
SeMLanS MaMma!!


Vilken bragd!!!

Oj va lördagen gick fort, full fart hela dagen! Selma och jag gick upp vid åtta och åt en god mannagryns-gröt frukost, ägg och smörgås, pappan fick en sovmorgon:-)
Efter frukost bakade jag och Selma Semlor;-))!! ha ha, ja det var inte helt lätt att säga och det märkte Selma också, hon skrattade och sa att vi skulle baka selmor!
Selma blev väldigt glad när vi skulle baka, hon älskar att röra i byttor:-)
Som ni ser är hon ganska nöjd!


                               

Efter Semlebakningen vaknade pappan till liv och vi ringde och sjöng för morbror Niklas som fyllde år!
Som vanligt den senaste tiden tog Selma ton på den norska födelsedags sången, "hurra för dig som fyller ditt år ja dej vill vi gratulere...." Han var imponerad av den sköna sången!! 

När Selma sov lunch, gick jag ut på en joggingtur, skönt men lite för halkigt, så insåg att det får bli träning inomhus nu tills snö och halka är borta... 

På eftermiddagen fick vi fika besök och Selma hade väntat hela dagen på att vi skulle få äta semlorna som hon bakat! MMM vi stor koste oss med goda semlor:-)

                          


Fika besöket blev kvar även på midda och det var trevligt med lite lördags sällskap!
Det var en bra kväll med, mat, vin och OS:-)


                            

Och vilken avslutning det blev på dagen det kunde ju inte bli bättre!!!

Vilket bragdlopp dom gjorrde dom Svenska killarna i skiathlon, helt enormt, det var ju så spännande och jag hoppade och skrek som aldrig förr.......JIPPI två nya OS medaljer, härligt SVERIGE!! (tror även att våra norska vänner i soffan tyckte att dom svenska killarna var ganska duktiga;-))
Kos och klem!








OS/OL

HeJ vænner!!

Ja får børja med att gratulera Norge till førsta guldet! På jobbet ær det ett stændigt krig om medaljerna och det var vældigt kul att vara svensk efter Kalla och Ferry GULDET:-) men som sagt, det ær långt kvar av spelen och mycket kan hænda, idag var det ju "baggarnas" tur att jubla efter Bjørgens GULD...;-)
Men før att vi ska vara sækra på hur många medajer vi har och vilken valør det ær, så har Tobias på jobbet ordnat en fin øversikt:-) Tack Tobias det var fint! (men jag hoppas att det fylls på med betydligt fler medaljer på den høgra sidan av kontoret,men vi har dock fler medaljer av den ædlaste valøren, æn så længe!!)



Ja det går som sagt mycket i OS om dagen och det ær kul, jag håller tummarna och hoppas på nya svenska medaljer redan ikvæll:-) LYCKA TILL SVERIGE

Som alltid nær jag jobbar lyssnar jag på rix fm! Får mig alltid några goda skratt i børjan av dagen nær det ær RIX MorronZoo och fortsætter sedan lyssna på Maria Lindberg och Titti och Erik:-) Me LIKE!!
Hørde b.la att om man ville ta sig en LÅNG skridskotur i hemtrakten så gick det bra, før hela Vænern ær tydligen istæckt....det tyckte jag var lite hæftigt, snacka om varga vinter:-)

Ta hand om er!
hA en StRåLaNdE dag<3




Alla hjärtans helg i Avesta:-)

Då var jag tillbaka igen efter några dagars uppehåll! Vi har haft en super härlig helg hemma i svedala, dock lite för få dagar...en långhelg går väldigt fort!
Vi har bara myst, träffat nära och kära och varit ute i snön:-)
På lördags kvällen hade jag och Fredrik en väldigt trevlig kväll, vi var barnfria och var ute och åt middag, tog några drinkar och svängde våra lurviga;-) Med på dansgolvet var också sköna "discokjelle" som var med på Filip och Fredriks program 100 höjdare på kanal 5!! Titta på sköningen han dansade vi med;-))

http://www.youtube.com/watch?v=TGwisRUWWY8

Söndagen njöt vi ute i den underbara vinterdagen, det var härligt!!

Lite bilder från helgen:-)






Tack för en fin helg!
De hanns givetvis med en Semla innan vi åkte hem också:-)
Selma har tyvärr fått alla mammas grädd gener och älskar grädde lika mycket som sin mor:-) 
KOM iGEN NU FERRY!!! heja heja!
Kram å hej!


Mina kap!!

Färdig packad och redo för hemfärd om några timmar, japp måste nog gå i säng snart ska ställa kl på 4.....
Men måste bara visa min fynd från H&M som kom i posten idag! Jag var riktigt nöjd och nu längtar jag verkligen till vår och sommar:-) Glömde också häromdagen att önska kära syster med familj trevlig resa!!!
Fam, Bolin åkte nämligen till Australien i tisdags och jag är sååå avis, hade gärna följt med;-) Ha en underbar semester!


Hittade en super söt sommarklänning till Selma, den ville hon ha på sig direkt!! Visst var den fin?:-) (tack för tipset Angelica!!)

                                   


                                   
också blev det en klänning och en topp till mig!

 
Trevlig helg alla kära!! kram <3


SKRIDSKO ÅKNING!

Då var formen fin igen och jag har varit på jobb idag! Selma och Fredrik är också friska och raska och tack och lov för det, då vågar man väl säga att dom klarade sig från min sjuka..;-)

Tidigt på fred morgon bär det av på ett litet sverigebesök, eftersom det är OS har killarna ett litet uppehåll från matcher och dom är helt lediga fred, lörd, sönd och månd!! Inte ofta man har en sån långhelg mitt under säsongen..så  då passar vi på att åka till svärföräldrarna och hälsar på! Mamma och pappa kommer också dit! Jag vet några som längtar välidigt mycke efter att få träffa en liten tjej allafall..;-)))

Idag mötte vi upp pappa ishallen, Oilers killarna åkte skridskor med barn och föräldrar från kreftomsorg Rogaland, då fick vi också vara med och åka på isen! Selma tyckte att det var kul att åka skridskor igen!
Stine och Sofia var också och tittade på när vi åkte också kom Klara och Linnea och tittade:-)

                                           




                                                                                   


                                                                        

Nog bäst att jag sätter lite fart här, måste börja packa....
ha en fin kväll allesammen:-) Kramar från mig till er!!

Grattis morfar!

Idag säger vi grattis pappa/morfar/svärfar! Selma ringde och sjöng den norska födelsedags sången som hon faktiskt kan riktigt bra:-) Då blev morfar glad!!

Här i stugan åkte tyvärr jag på en släng av Theas magsjuka... var dålig igår eftermiddag och kväll, men efter en god natts sömn har jag varit ganska okej idag, sovit mycket idag också och har behållt det jag druckit och ätit....
Så det är väldigt skönt att det går åt rätt håll, och jag hoppas innerligt att dom andra 2 i familjen klarar sig, dom har varit i helt fin form hitills allafall!

Sov gott och dröm söta drömmar:-)

LEK OCH MASSA BUS!!

Här kommer det några bilder från helgen
























(för er som inte vet, så blir bilden större om man klickar på den!)

Lördagskväll!

Det är lördags kväll och syster och jag sitter utslagna i soffan och tittar på melodifestivalen:-)
Igår kl 12 hämtade jag Pilla och Thea på bussen från Stord, sedan åkte vi och hämtade en överspidad Selma på dagis! Hon
hade sett i fönstret när vi kom med bilen, så hon stod och hoppade och vinkade i fönstret och när vi kom in var hon helt i
100 och tyckte att det var väldigt kul att bli hämtad av moster och kusin;-)
Sen åkte vi ner till stan och mötte upp Fredrik, Peter och Martin och åt luch på en god thai restaurang, det var smaskens!!
När grabbarna åkte på träning tog vi tjejer en runda på stan, men som dom flesta kanske känner till så är det ju inte helt
optimalt att gå på stan med en 2 åring och en 4 åring.....så efter några kaotiska försök i några klädbutiker slutade det med
en glass på cafe!! Det gick betydligt lättare:-)
Vi åkte hem och gjorde hemmagjord pizza som Fredrik hann äta med oss innan han skulle ta flyget till Oslo....(hade borta
match i Lillehammer idag!) 

Idag tog vi med oss Linnea och Klara och åkte till leklandet, där tillbringade vi några timmar och barnen stortrivdes:-)
Lekte i bollhav, klättrade, åkte rutchkana och busade!! Bilder kommer imorgon....
Åkte därefter till IKEA där vi intog dagen lunch: kötbullar, efterrätt mjukglass:-) 
Eftermiddagen och kvällen slutade dock inte riktigt som vi hade tänkt oss..... Thea var inte helt i form på eftermiddagen och hade ont imagen.... så när vi kom hem från dagens strapatser så ville hon bara vila och inte leka... Sedan har hon tyvärr
spytt.....så här hemma håller vi alla tummar för att vi inte ska bli smittade och håller oss så långt ifrån,så gott det går i
en lägenhet..   
Ja dom små sover och vi sitter som sagt och bara och slappar i soffan........hoppas hoppas hoppas att vi klarar oss från
detta. 

Tjohooo väldigt kul att Oilers vann borta mot lillehammer allafall, grattis killar!! Och det var ju extra kul eftersom det är
sponsorfest efter matchen och många sponsorer och fans var och tittade på matchen!!
ha en fin lördagskväll, vi hoppas på en lugn och fin natt.......

kram
 

BIO KVÄLL!


När jag åkte hem från jobbet idag var det

sol, klarblå himmel och minus 1 det var helt fantastiskt vackert, en "nydelig" vinterdag helt enkelt!!

Fina vyer med snötäckta fjäll:-) Sedan hämtade jag en glad tjej som hade haft snölek på dagis idag!

Ikväll har jag, Stine och Klara vart på bio, vi såg Precious, det var en enormt gripande film, väldigt bra men stark.

Det rann många tårar längs mina kinder, det gick inte att stoppa.... även fast det var en väldigt sorglig film

på många vis hade dom ändå fått in lite humor i den, en perfekt blandning!

Det var verkligen en film värd att se!
Se hela bildenSe hela bilden








Igår vann Oilers över Lörenskog och det var 3 viktiga poäng i kampen om andra platsen! Nu är det redan ny

 hemma match i morgon igen, då mot Manglerud star, lycka till Oilers:-)

Tack för idag, ha en fortsatt fin kväll!

Love <3



Pott övning!

Utanför fönstret snöar det för fullt och om det fortsätter så här i natt kommer det vara kaos i morgon bitti...Här i Stavanger vet dom inte riktigt vad snöplogning är, så det är inte helt lätt att ta sig fram när det har snöat!
Så då var det full vinter igen da den 1 februari:-) 
I går hade jag en effektiv söndag (eller ja, ganska allafall!)
Började dagen med en lång och god frukost med mina kära, sedan åkte jag och hämtade Anikke för att åka till gymmet! Vi sprang och körde styrka, gjorde en grymt jobbig ben-övning så idag känner jag att jag lever;-)
När jag kom hem från träningen åkte Selma och Fredrik och tittade på Oilers 2 match och då kunde jag passa på att göra ett ryck här hemma, måste ju säga att det är enormt skönt att städa när man är själv hemma, blir lixom lite mer gjort då;-) ( ingen där som plockar fram allt man precis har plockat undan!!) 
När lyan var städad och matchen färdig, kom dom hem redo för lite söndags tacos:-) Det var som vanligt "gött det"!!






Under dagen hanns det också med lite pottövning, ja man ska väl kanske säga att vi försöker träna allafall, det är inte helt lätt när hon reser sig efter ca 3 sekunder och säger - nääe kom inget...:-) Här har hon dock fått en bok och sitter då en LITEN stund längre, men tyvärr utan resultat! Är det någon som har nåt bra tips/knep??:-)




Idag hämtade vi Sudd efter träningen och åkte ner till stan, där åt vi midda på Mikado med Klara, Martin, Linnea och Martins Pappa!! Det blev en snabbmidda eftersom vi skulle hinna ut på stan en tur innan det stängde:-)
Vi skulle köpa en jacka till Selma, vintern värkar ju hålla i sig och hennes vinterjacka var lite liten....för en stund sedan;-) så det var på tiden att investera en ny!! vi hittade en jacka och lite annat och en present till syster som har fyllt år! Pilla och Thea kommer på besök på torsdag och blir här några dagar:-) Det blir mys!!
Ta hand om er! snakkes snart!
Kramizar




RSS 2.0